Trivselregler BRF Jordgubben 1

Trivselreglerna har uppdaterats och beslutats av styrelsen den 7 april 2021 att gälla från detta datum tillsvidare.

Styrelsens uppgift är att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att verkställa föreningens stämmobeslut samt att sköta den löpande förvaltningen. I den löpande förvaltningen ingår trivselfrågor.

 

Vem ansvarar för ordningen?

Alla bostadsrättshavare och föreningens hyresgäster ansvarar för ordningen och medverkar till att skapa trivsel. Därför har styrelsen tagit fram och beslutat om våra trivselfrågor. De är till för vår gemensamma trevnad.
Alla som bor i Brf Jordgubben 1 är skyldiga att rätta sig efter dessa regler. Att bo här medför ett gemensamt ansvar. Vi har inte bara nyttjanderätten till en bostad i föreningens hus utan vi har även skyldigheter gentemot föreningen, dess medlemmar och hyresgäster.

Alla ska trivas i Brf Jordgubben 1 .

För vem gäller reglerna?

Trivselreglerna gäller alla bostadsrättshavare och dess familjemedlemmar, gäster, inneboende och hantverkare som utför arbete åt dig i din lägenhet. Reglerna gäller även hyresgäster som hyr din lägenhet i andra hand. Reglerna gäller även föreningens hyresgäster. Läs mer under fliken ordnings- och trivselregler.

Vad händer om trivselreglerna inte följs?

Om reglerna inte följs åtgärdar styrelsen detta genom att kontakta aktuell medlem för rättelse. Om medlem inte följer styrelsens uppmaning till rättelse kan styrelsen i allvarligare fall ifrågasätta om medlem kan bo kvar i föreningen och styrelsen kan då enligt våra stadgar, varsla och säga upp en bostadsrätt i Brf Jordgubben 1.

Utöver Brf Jordgubben 1 Ordnings- och trivselregler gäller föreningens stadgar.