Altan och balkong

För att göra balkongen lite extra trevlig är det många som sätter sin personliga prägel på balkongen eller altanen. Inred din balkong eller altan med eftertanke och var aktsam med husets fasad. Vill du sätta upp blomlådor så gör det på insidan av räcket.

Du som bostadsrättshavare har ansvar för tillsyn och skötsel av balkong eller uteplats. Med skötsel menas rengöring, samt att vintertid hålla balkong/altan fri från snö. Var väldigt försiktig om du skottar snö från balkongen, se till att ha någon vakt på marken/grannens altan så att ingen blir skadad av snön från din snöskottning. Föreningen ansvarar i sin tur för underhållet av balkongen inklusive balkongräcke och alla balkong- och fasadytor i anslutning till balkongen samt betonggolvet och originalunderlaget på uteplatser.

Visa hänsyn till dina grannar om du eller dina gäster röker på balkongen/altanen eller i trädgården, då röken sprider sig och kan störa. Att kasta fimpar från balkongen/altanen är absolut förbjudet. Det både skräpar ner på grannens balkong/altan eller vår trädgård, men framförallt ökar det brandrisken. Att kasta portionssnus från balkongen/altanen är också absolut förbjudet.

Grillning på balkong/altan är tillåtet så länge du inte stör dina grannar, och då endast med el- eller gasolgrill. Grillning med kol alt. briketter är inte tillåtet. Grillning får inte ske nära friskluftintag då lukt kan sprida sig till grannar. För förvaring av gasol i bostaden eller på balkong/altan gäller särskilda regler som måste följas - läs mer på https://www.brandskyddsforeningen.se/brandsakerhet

Infravärme får inte monteras varken på yttre fasad eller i ”taket” (balkongen ovanför) oavsett om det gäller balkong eller altan. Utomhusantenn/parabol får inte sättas upp utan styrelsens medgivande.

Om du vill sätta upp en markis ska den passa till huset och du behöver skriftligt godkännande av bostadsrättsföreningens styrelse. 

Anlita alltid en behörig montör. Har du ytterligare frågor, kontakta styrelsen.